Tureluurs

Tureluur

Op een koude middag in april heb ik de stoute schoenen aangetrokken om naar de Eendrachtspolder (bij Zevenhuizen) te fietsen. Ik had daar op een eerdere fietstocht wat Tureluurs gezien en wilde die wel eens van naderbij leren kennen. 

De Eendrachtspolder is een gebied ten noorden van Rotterdam, dat als wateropslag kan dienen als de Rotte erg hoog staat. Zo houdt Rotterdam droge voeten. Maar als het water niet te hoog staat is de polder een gebied van nat en droog, van water en net boven water uitstekende stukjes land, een paradijs voor vogels. Ook is hier een grote roeibaan, waarvoor er wat wegen doorheen lopen. Handig!

Tureluur

Tureluur

Er liep ook een vogel langs het water die wel op de Tureluur leek maar het duidelijk niet was. Foto maken en thuis maar eens uitzoeken.

Kemphaan

Ik vermoed dat dit een Kemphaan is. Wat is het internet toch handig, je kan overal achter komen.

Gele Kwikstaart

Dit is een Gele Kwikstaart. Ik leerde hem, of zijn neefjes, kennen in de Camargue, maar hier zit hij dus ook.

Scholekster

En natuurlijk de Scholekster!

Daarna rustig verder gefietst naar het Koornmolengat. Daar kan je alleen in met een gids, zowel om de natuur te beschermen als om jezelf te beschermen: dit gebied is onvervalst moeras! Maar je kan er wel omheen lopen.

Er was een vogelalarm en dan moet je altijd even kijken waarom. Dit keer was het een Bruine Kiekendief, die zo bezig was met jagen dat hij mij niet door had en vrij dicht over vloog.

Bruine Kiekendief

Kiekendief

Kiekenfief

Kiekendief

En voor ik aan de warme chocolademelk zat trof ik nog een Rietgors:

Rietgors

Het was goed dat ik me warm had aangekleed, maar wat een prachtige middag!

5 reacties

 1. Vogels fotograferen valt niet mee Conny, hoewel er hier al vroeg op de eerste aangename dagen ik al vijf buizerds aan het jagen zag. Altijd maar hoog en nog eens hoog en maar schreeuwen naar elkaar. De foto’s die ik met een goede hoop gemaakt hebt heb ik maar weer gewist. De volgende keer maar weer opnieuw proberen om een redelijke foto te krijgen.
  Groetjes Hans

  1. Hoi Hans, als je veel in de natuur bent en goed kijkt, dan heb je soms geluk dat je een mooie foto maakt, maar altijd geluk vanwege de natuur om je heen. Groetjes, Conny

  1. Hoi Ghita,
   Ja, leuk gebied, langs de roeibaan in de polder, vlak bij de Rottemeren. Altijd volop vogels!
   Groetjes, Conny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.