Blauwborst

Blauwborst

In de Rietputten (Vlaardingen),  een klein maar heel bijzonder stukje natuur, zijn vogels te vinden die elders niet zitten. Het was een braakliggend stukje grond, in afwachting van een nieuwe weg. In de winter zitten er Baardmannetjes, en in de lente zingt de Blauwborst.

Blauwborst

Nou stond deze zangvogel al een tijdje op mijn wensenlijst maar ik was er nog nooit een tegengekomen. Op een goede dag, eind maart 2017, zijn Ghita en ik, na een grondige bestudering van Waarneming.nl, naar de Rietputten gereden. En ja hoor, de Blauwborst gevonden! 

Blauwborst

Mooie vogel met een prachtige stem. Hij heeft zich die dag van zijn mooiste kant laten zien.

Blauwborst

Gewapend met onze fototoestellen, soms op onze tenen, dan weer plat op de grond, hebben we de vogel steeds gezocht. Als hij in het riet zat was dat wel zoeken, maar soms zat hij boven in de boom en riep hij ons naar zich toe.

Blauwborst

Op een goed moment streek hij neer op een rietpluim en zong daar uit volle borst, zonder zich iets van ons aan te trekken.

Blauwborst

Blauwborst

Het was alsof hij er pret in had om gefotografeerd te worden. Linksom, rechtsom, nog even draaien, dames? 

Blauwborst

Wat een bijzondere dag, en wat zou het zonde zijn als hier een stuk asfalt kwam. En mocht dat dan toch het geval zijn, dan hoop ik dat er een ander stukje land terug gegeven wordt aan de natuur want dit is gewoon genieten!

5 reacties

 1. Wat een geweldige serie van de blauwborst, echt stuk voor stuk juweeltjes. Ik zie wel dat jij met jouw camera nog wel uitsnedes kan maken, dat hoef ik niet te doen. Mooi resultaat
  groetjes Ghita

 2. Hallo Conny!!…wat fijn om jou weer in actie te zien met je schitterende foto’s van de blauwborst en ik heb nog nooit gehoord van de blauwborst. Het is een mooie vogel en dank voor het plaatsen want ze zijn echt allemaal mooi.
  Groetjes Hans

  1. Hallo Hans, dat was lang geleden! Mooie vogel, hoop dat jij hem ook eens voor de lens krijgt.
   Groetjes, Conny

   1. Conny, ik vind het echt geweldig dat je weer terug bent en we hebben allemaal wel eens minder tijd voor onze hobby.
    De 4e foto en de 7e zijn briljante uitschieters en zeer mooi.
    Ook de rest is mooi gevangen op de plaat Conny!

    In ieder geval gaan we weer een prachtige tijd tegemoet voor mooie foto’s te maken en de wandelingen.
    Groetjes Hans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.