Tenellaplas

Pestvogel

Ghita en ik zijn vandaag naar de Tenellaplas geweest. Een onverwacht mooi gebied op Voorne met bos, duinen, water en meer.  We waren nog maar nauwelijks binnen in het bezoekerscentrum toen er mensen naar een bepaalde boom liepen. De pestvogels zijn er! Nou is de pestvogel een van mijn wensvogels, dus dat was een buitenkansje. Ghita had al gezien op waarneming.nl  dat ze hier zaten, maar dat wil niet zeggen dat je ze ook te zien krijgt.

Pestvogels
Zoek de vreemde “eend” in de bijt.

Een buitenkansje dus. We namen de tijd en hebben op ons gemak de vogels vastgelegd. Ze zaten erg hoog, het was niet makkelijk maar het licht werkte erg goed mee.

Pestvogel

De meeste vogels zaten geduldig op een tak, er was er eentje die zijn naam eer aan deed en een partijtje ging bekvechten.

Pestvogels

Pestvogel

Het zijn prachtige vogels die zich tegoed hadden gedaan aan de besjes van de maretak. Die is hier volop te vinden in de bomen.

Het weer bleef goed, ondanks de 5 die Weeronline ten onrechte aan deze dag gaf.  We hebben 2 wandelingen gemaakt en kwamen onderweg nog meer tegen.

Buizerd

Meerdere buizerds bijvoorbeeld, maar slechts een ervan kwam dicht genoeg bij om vast te leggen.

Krakeend

Krakeend

Deze krakeend was druk doende met een maaltje. Gek hè, de krakeend was tamelijk zeldzaam, maar er komen er steeds meer. Ze zitten nu zelfs in het slootje achter ons huis.

IMG_8635-1001

Roodborstje

Roodborstje

Roodborstje

Dit roodborstje zat prachtig te zingen. Het weer bleef goed en we hebben de dag afgesloten met thee en taart. Het was een in alle opzichten geslaagde dag. Ik heb me voorgenomen: hier kom ik terug!

4 reacties

 1. Hallo Conny,…

  Van ‘Pestvogels’ heb ik nog nooit gehoord en ook nog nooit eerder gezien en het is een mooie vogel met zijn stoere kuif naar achteren gericht. De foto’s zijn zeer mooi betreft de kleur en natuurlijk ook betreft de scherpte…… klasse!
  De eerste foto met bomen zonder blad en met de pestvogels op de kale takken is ook een apart gezicht met de blauwe lucht als sfeermaker. En de vreemde eend in de bijt-boom is ook leuk. De derde foto is een mooie moment opnamen en zouden ze nou aan het kibbelen zijn 🙂 Ook de foto’s van de roodborstjes zijn leuk. Jullie hebben weer en mooie dag te pakken met mooi resultaat.

  Vriendelijke groeten Hans

 2. Hoi Conny,
  Wat ben jij snel met je blog, ik heb hem vandaag geschreven en net online gezet. Leuk om zo van elkaar te lezen hoe we de dag beleefd hebben en wat onze highlight zijn. Ik mis bij jou de runderen. Het was zeker een geslaagde dag, en ook ik eindigde met de woorden, dat ik er vaker heen wil.
  Er is nog een lange wandeling (Scholekster, die is misschien leuk om in de zomer te doen als het lang licht is: http://www.zuidhollandslandschap.nl/wp-content/uploads/2011/08/5920_scholeksterroute.pdf

  groetjes en tot snel
  Ghita

 3. lieve Conny, jullie dag kon al meteen niet meer stuk. dat noem ik nog eens geluk hebben !! Alle foto’s zijn prachtig niet alleen de pestvogel, je weet dat het roodborstje mijn lievelingsvogel is, geweldig, ga zo door !!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.