De Veluwe

Een heerlijk weekeinde op de Veluwe geweest. We hebben gewandeld en gefietst, en van alles gezien. En natuurlijk een BBQ…

Mestkever

De mestkevers kruipen altijd over het pad. Soms rollen ze op hun rug en dan spartelen ze om weer overeind te komen. Dan weer zijn ze druk in de weer met hun werk. Ze glanzen zwart met hier en daar staalblauw.

Spin

Dit kleine spinnetje kwam gezellig op mijn hand zitten en liet zich gewillig fotograferen. Met grote ogen keek hij toe. Ik heb hem voorzichtig weer in de planten gezet.

Hommel op bramen

De bramen bloeiden, dus de hommeltjes vlogen af en aan.

Wilde zwijnen

In de schemering zijn we nog even het bos in gegaan. Er waren 4 zeugen en wel 30 biggen, allemaal nog in pyjama. Ze zagen er goed  doorvoed en gezond uit. Maar als ze allemaal volwassen worden dan zijn er wel heel veel!

Wild zwijn

Biggen

De biggen liepen al dapper in de grond te wroeten. Overal in het bos was de grond doorwoeld, de zwijnen zijn erg actief.

Vliegend hertTijdens de wandeling kwamen we een vliegend hert tegen, midden op het fietspad. Prachtig dier, dit mannetje.

Vliegend hert

Nog nooit gezien, zo in het wild.  Maar hij zat daar wel gevaarlijk. Dus hebben we hem heel voorzichtig opgepakt en in veiligheid gebracht.

Vliegend hert

Groene kikker

In een plasje water zat een groen kikkertje. Mooie kleuren.

De edelherten die over de vlakte langskwamen heb ik niet kunnen fotograferen, dat ging te snel. Ik heb er alleen naar gekeken en ervan genoten. Een heerlijk weekeinde en een prachtige wandeling. Wat krijg je daar een energie van!

5 reacties

  1. Hoi Conny,
    Wat een mooie serie weer, dat springspinnetje vind ik leuk, hij heeft van die lieve oogjes. Wat gaaf zeg, dat je een vliegend hert hebt gezien, en gefotografeerd, die staat nog op mijn wensenlijstje. Misschien later deze week, ik ben van plan om naar het Wildpark Het aardhuis te gaan, voor de herten en de zwijntjes, maar vorig jaar is daar ook het vliegend hert gezien.
    Jij hebt de zwijntjes er ook mooi op staan, ja dat is Genieten met een grote G. groetjes Ghita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.