Tiengemeten revisited

IJsvogel

Het blijft een prachtig eiland.

Het weer was erg mooi en we hadden de eerste boot. Er waren nog drie passagiers, maar die gingen de andere kant op. Wij gingen naar Wildernis, en waren uren lang de enige mensen in de omtrek. Zon, vogels en stilte.

Al voor de boot vertrok hadden we de eerste ontmoeting: er woont een paartje ijsvogels in de haven. Wat een buitenkansje!

IJsvogel

De een was aan het jagen en kwam al gauw met een visje boven.

IJsvogel

De andere zat in de zon en keek peinzend in de verte. Onzin natuurlijk: die zat ook te jagen op zijn tak hoog boven het water.

Op het eiland is de meest voorkomende vogel de gans. Waar je ook kijkt, overal ganzen. Zelfs als ze vliegen gakken ze naar elkaar.

Brandgans

Tiengemeten

Het westelijke deel van Tiengemeten heet Wildernis. Het bestaat uit moerasachtig rietland met water er tussen. En weer veel vogels natuurlijk. Er staat een bankje op een stukje gras met een schitterend uitzicht.

Runderen in het water

Op de terugweg zagen we runderen in het water. Het is er ondiep en wie weet is er ergens nog wat lekkers te eten…

Vlak voor de boot ons kwam halen hadden we nog een ontmoeting met een mannetje torenvalk. Prachtig.

Torenvalk, man

Wat een heerlijke dag was het weer!

2 reacties

  1. Hallo Conny,
    Je heeft er weer een prachtige reportage ervan gemaakt met een gepaste sfeer om je heen zoals: Zon, Vogels en stilte.
    De foto van de runderen geeft een mooie indruk maar ook de andere foto’s natuurlijk hoor! Ik ben weer benieuwd naar je volgende reportage van het natuurschoon om ons heen šŸ™‚

    Vriendelijke groet, Hans

  2. Wauw, die ijsvogel, wat heb je die mooi, de brandgans en torenvalk in vlucht vind ik ook super. En leuk dat de Schotten zich lieten zien. In het voorjaar wil ik zeker een keertje weer met jou naar dit mooie gebied.
    groetjes Ghita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.