Sperwer in de tuin

We voeren in onze tuin het hele jaar door de vogels. Daardoor is het altijd druk en wordt er heel wat af gekibbeld. We zijn dat gewend maar houden de tuin altijd in de gaten.

R riep van zolder naar beneden dat er iets geks aan de hand was: er was een vogelalarm, alle vogels waren op hun hoede. Of ik iets bijzonders zag?

We keken voorzichtig naar de tuin en zagen dat een sperwer een duif had geslagen.

Op de bank gezeten hebben we 3 kwartier naar de natuurfilm in onze tuin zitten kijken. De duif was het haasje en de sperwer zat op de schutting zich tegoed te doen aan die bloederige lekkernij. Hij keek regelmatig naar ons, maar blijkbaar zaten we net te ver in de kamer om heb te verstoren.

IMG_8413-1001
Sperwer, vrouw

De sperwer stak telkens haar kop in het karkas om nieuwe stukjes vlees af te scheuren. Toen er niet veel meer over was dan een paar losse vleugels liet ze die per ongeluk op de grond vallen. Ze vloog er achteraan om op de grond verder te eten. Na afloop heeft ze haar snavel en poten goed schoongemaakt en vloog ze weg. Toen keerde langzaam de rust in de tuin terug. de duiven keerden terug in de boom, de mezen volgden iets later. Na een half uurtje leek het alsof er niets gebeurd was.

De vleugels verdwenen in de loop van een paar dagen.

Dus, maar niet meer voeren? Ik denk dat we veel vogels het jaar door helpen en dan kost dat zo nu en dan een vogel. Zo gaat dat in de natuur.  Onze pinda’s en vetbollen hangen er weer, straks wordt het koud…

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.