Luizen

Bladluis

Het is lente, althans soms lijkt het even zo. Op 23 februari schijnt de zon, de vogels zingen ‘s morgens en de temperatuur is heel aangenaam. En ja hoor, de eerste insecten hebben zich laten zien. Bladluizen!

Bladluis

Op zoek naar sappige planten om leeg te zuigen natuurlijk, maar dat valt nog even tegen. En op zoek naar elkaar, omdat het lente is….

Bladluis

Als ze elkaar tegen komen dan wordt er met de voelsprieten even gegroet en dan gaan ze weer verder met hun tocht.

Bladluis

Het viel niet mee ze te fotograferen. Met mijn Canon MP-E 65 mm kan je wel richten op dit diertje, maar ze in de zoeker krijgen, en dan nog scherp ook, dat is een heel ander verhaal. Geprobeerd met en zonder statief, ik ben er nog niet uit wat het beste gaat. Zonder flitser lukt het niet, zoveel is duidelijk. We experimenteren rustig verder šŸ˜‰

3 reacties

  1. Ik vind het heel knap hoe je die paar mm luis zo hebt vastgelegd.
    Zeker de tweede foto is geslaagd, ik kan helemaal begrijpen hoe moeilijk dit is, het is zo klein. Mijn camera heeft al moeit met de vrouwlijke bloeiwijze van de hazelaar, ook heel erg klein maar dit is nog kleiner.
    groetjes Ghita

  2. Fantastische opnamen, Conny. We hebben geen idee wat er zo allemaal in een tuin huist, maar jij weet het goed boven water te krijgen. Ik begin zeker begrip voor je hobby te krijgen, dan denk ik ook aan je microscoop van vroeger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.