Ackerdijkse plassen revisited

Vandaag opnieuw naar de Ackerdijkse plassen geweest, en weer een heerlijke ochtend gehad onder leiding van Jan-Willem en Henk, onze gidsen. Het begon koud en met veel regen maar het weer knapte op.

Nijlgans

Bovendien hebben we de eerste bui uitgezeten in de vogelhut. Het was tamelijk donker op deze eerste februari, en het was niet makkelijk om vogelfoto’s te nemen.

Nijlgans

Afgezien van deze Nijlganzen (die eigenlijk eenden zijn volgens mijn lieve echtgenoot) heb ik geen vogels goed op de foto gekregen. Ik kwam ook gewapend met statief en macrolens om te kijken wat er aan klein materiaal te vinden was, en dat was nog genoeg om uren mee bezig te zijn. Maar ja, je bent in een groep, en we willen door. In een natuurgebied als dit zou je graag de tijd hebben om veel langer met macro bezig te zijn, er staat zoveel bijzonders! Zou dat niet eens te regelen zijn? Gewoon een macro fototocht door de Ackerdijkse plassen?

Geweizwam

Het geweizwammetje stond nog precies waar we hem een maand geleden achter hadden gelaten, (had ik anders verwacht dan?) dus die was mijn!

Trilzwam

En toen ik een trilzwam zocht kon ik kiezen uit velen!

Trilzwam

Sommige lichtgeel, sommige knalgeel, maar allemaal opvallend mooi in dit winterbos. En dan Judasoor… Nu ik weet waar ik moet zoeken zie ik ze overal….

Judasoor
Lenteklokje

Heel stilletjes stonden de lenteklokjes te bloeien. Prachtig. Het leuke is, dat elke soort, plant, paddestoel of dier, zijn eigen biotoop zoekt en het daar dan ook heel goed doet.

Het was een heerlijke ochtend onder deskundige leiding.

1 reactie

  1. Hoi Conny,

    Wat schitterend om het geweizwammetje zo scherp in beeld te hebben, geweldig!
    Prachtige foto, … allemaal eigenlijk;-)
    Graag tot een volgende keer!

    Jan Willem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.