Regen en vroeg donker

Begin november, weekend, en geen afspraken. Maar buiten is het donker, het regent en toch heb ik zin om wat aan mijn hobby te doen. Ik heb mijn statief gepakt, mijn 180 mm macrolens en de kerstverlichting en ben aan de slag gegaan. Mijn doel; experimenteren met bokeh. Bloem op een spiegel, kerstverlichting op de achtergrond gehangen en aan de slag gegaan.

20131102-Orchidee-9

Al snel bleek de 180 mm veel te veel tele te zijn voor binnen. Dus een andere lens erop geschroefd.

20131102-Bloemen_spiegel-10

Niet wat ik van plan was.  De kerstverlichting heb ik uit gedaan en met het bestaande licht, zonder flitser of zo, ben ik verder gegaan.

20131102-Bloemen_spiegel-29

Ruud had me een prachtige bos bloemen gegeven en daar kon ik wel wat mee. Ik heb er uren pret mee gehad uiteindelijk.

20131102-Bloemen_spiegel-28

Verlichting veranderen, bloemen verleggen, regelmatig de spiegel schoonpoetsen. Want telkens bleek er water of stuifmeel op te liggen. Ook stof, ik weet niet waar vandaan maar het zocht gewoon die spiegel op.

20131102-Bloemen_spiegel-20

Deze foto is natuurlijk nogal wat nagewerkt, ook dat is leuk. Ik probeerde hier een high key foto van te maken, maar sta open voor technische adviezen.

20131102-Bloemen_spiegel-57

Meer licht, minder licht, reflecterend licht, bloem zus bloem zo. De avond vloog om!

20131104-Bloemen_spiegel-102

Inmiddels was het al nacht, maar mijn licht bleef natuurlijk goed.

20131102-Bloemen_spiegel-51

Toen heb ik de plantenspuit gepakt. Ik wilde mooie kleine, liefst reflecterende druppeltjes krijgen maar dat lukte niet. De reflectie van de bloemen werd een beetje abstract. Ook niet fout.

Het werd een heerlijke avond, maar weer veel te laat!

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Bloemen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.