Weer naar de Rietputten, 20-04-18

Deze week was enorm warm, en voor vrijdag was er 27 graden verwacht en weinig wind. Samen met Ghita weer naar de Rietputten bij Vlaardingen. Op zoek naar de Blauwborst en hopelijk ook het baardmannetje. Die laatste hebben we niet gezien, maar de Blauwborst was er wel! Hij kwam, heel even, dichtbij en zat op een tak zijn lied te zingen. Wat een exotisch mooie vogel!

Blauwborst

Meestal zat hij verder weg, in het riet. Eerst hoor je hem, en als je dan goed kijkt dan vind je hem. Ghita wist hem steeds te vinden.

Blauwborst

Blauwborst

Verder waren er heel veel Rietzangers. Je hoorde ze overal, maar er dan een foto van maken was wel een uitdaging!

Rietzanger

Rietzanger

Rietzanger

Schutkleur, diep in het riet en klein van stuk. Gelukkig maakt deze uk heel veel kabaal zodat hij soms te zien is.

Dan zagen we een Rietgors.

Rietgors

Rietgors

Rietgors

De Kolibrievlinder was erg onrustig. Een snelle vlieger, die van zichzelf al niet vaak gaat zitten, en nu met deze temperatuur al helemaal geen rust kende. We hebben het geprobeerd maar hem niet kunnen vastleggen. Jammer!

Oranjetipje

In het Lage Bergse Bos nog een Oranjetipje op een pinksterbloem gevonden. Mooier dan dit kreeg ik hem niet te pakken. 

Ten slotte nog een Torenvalkje.

Torenvalk

Het was weer een ongelooflijk mooie dag, gezellig, en het leek, zo in april, al midden zomer. En telkens neem ik me voor: hier moet ik vaker naar toe.

1 reactie

 1. Hallo Conny….
  Leuk om weer foto’s van je te zien hoewel het op afstand is maakt niet zoveel uit. Soms zit het mee en soms tegen en ik ken dat. Sinds twee weken geleden ben ik weer gaan fotograferen.
  Afgelopen winter ook weer met iets bezig geweest betreft weer een groot object maar dan voor reuzen Fuchsia’s en de Petunia’s en ben nu bezig met de verlichting voor in de avond als het donker is.
  Overdag vinden de vogels het geweldig om tussen de planten te kruipen en de vetbolletjes en de zaad trechtertjes.

  De achtergrond is erg mooi en vooral erg dichtbij en de bloemen komen mooi uit op de foto met de vogeltjes tussen de bloemen en blaadjes. Het is geen bewust doel wat ik voor ogen had maar het ontstaat gewoon en dus weer fotograferen maar wel met de tele. We gaan weer een prachtige tijd te gemoed. We kunnen weer voor mooie verrassingen komen te staan met de fotografie maar we zien wel weer Conny!

  PS, van de grote sneeuwval vorig jaar is er veel sneeuw gevallen op de Feedbark en het dak is bedekt met een flinke laag sneeuw wat een idyllisch aangezicht gaf. Af en toe hoorde ik ergens in het bos takken die het begaven van het gewicht van de sneeuw.

  Met vriendelijke groet,
  Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.