Grote Zilverreiger

Tongplaat

We zijn deze herfst voor het eerst op Tongplaat geweest. Het is een polder die in 2012 teruggegeven is aan de natuur en nu hoort bij de Biesbosch. Vanuit de vogelkijkhut heb je een mooi overzicht over de plassen die in directe verbinding staan met de Nieuwe Merwede.

Tongplaat

We wisten dat er soms Zeearenden zijn, maar ja, hoeveel kans heb je er een te zien? Nou, binnen een kwartier was het raak: een paartje. Ze waren op behoorlijke afstand, dus de foto’s zijn meer bewijsplaatjes dan mooie foto’s. Toch eentje plaatsen:

Zeearenden

Een had er een prooi, die ze op haar gemakje opat. Wat een bof!

Een paar dagen later zijn we nog eens geweest, maar de zeearenden lieten zich ditmaal niet zien. Wel grote zilverreigers.

Zilverreiger

 

Grote Zilverreiger

Grote Zilverreiger

En aalscholvers,

Aalscholver

Er vloog een kiekendief over, die lastig gevallen werd door een stel kievitten. Meestal zijn het kraaien die de roofvogels lastig vallen, maar ook anderen hebben blijkbaar een hekel aan de rovers.

Kiekendief

Het zag er echt uit als een dogfight en de Kiekendief zag geen kans zich te concentreren op een prooi. Wel effectief dus, dat lastig vallen vanuit het standpunt van de kievitten.

Nog een paar maal de zilverreiger. Het is zo’n mooie vogel, en telkens weer een feestje ze te zien.

Grote zilverreiger

 

Een mooi gebied, we gaan snel terug!

Weet iemand andere mooie plekjes in de Biesbosch?

Een gedachte over “Tongplaat”

  1. Gaaf zeg, de zeearend! Ik vind jouw tweede foto van de grote zilverreiger echt top, supergoed belicht en gewoon heel mooi. Aalscholver is ook leuk, wat een mooi vogelrijk gebied is dat zeg, ik had er nog nooit van gehoord.
    groetjes Ghita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.