Vlinderkas in Blijdorp

Gisteren zijn Ghita en ik naar Blijdorp geweest. Het plan was eerst om naar Tiengemeten te gaan, maar door de stormverwachting veranderde ons plan en werd het een plaats waar we ook naar binnen konden: de nieuwe vlinderkas in Blijdorp.

IMG_8693-1001

Mijn uitdaging dit jaar is om niet alleen te letten op mijn onderwerp maar ook op de achtergrond. Ik heb mijn best gedaan.

Vlinder

Buiten stormde het, het dak van de kas klapperde zo nu en dan. Binnen was het warm en vlogen er veel kleurrijke vlinders om ons heen.

Vlinder

Dus jassen uit, truien uit en in alle rust aan het werk…

IMG_8783-1001

Zie je die facet-ogen? En die enorme, hier opgerolde tong? Daarmee zuigt de vlinder de nectar uit de bloemen, ook als die diep in de bloem zit.

Morpho Peleides, Azuurvlinder

De Morpho, hierboven, was mijn favoriet. Als ze vliegen dan zijn ze azuurblauw, maar zodra ze zitten klappen ze de vleugels dicht en zie je niets meer van de blauwe kleur. Heel soms zit er eentje eventjes met uitgeklapte vleugels, dus dat is dan een uitdaging…

Monarchvlinder

Deze Monarch was erg onrustig en ging maar zelden zitten, en nooit voor lang.

Vuurpassiebloemvlinder

De vuurpassiebloemvlinder zit even stil op een bloem.

Sneeuwvlek-passiebloemvlinder

Cyaanvosje

IMG_8854-1001

Overigens zaten er ook juffertjes, ik vermoed dat die illegaal naar binnen gekomen zijn, maar daarom niet minder mooi. Dat oranje juffertje kreeg ik maar niet scherp dus toen heb ik een kleiner diafragma gebruikt (f 9.0). Als je dan flitst wordt de achtergrond donker, maar ik vind het wel mooi in dit geval.

IMG_8859-1001

Dit lijkt me een autochtoon juffertje. Ik moet ze nog eens gaan herkennen…

Mocht je van vlinders houden, dat is dit erg leuk om te doen.

 

 

 

2 reacties

  1. Hoi Conny,
    Wat zijn jouw vlinderfoto’s goed zeg. En ik zie dat jij de monarchvlinder wel hebt, en hoe…erg mooi. Bij jou is de azuurvlinder ook heel goed, dat flitsen heeft toch ook wel een mooi effect. De close up foto war je de ogen en roltong zo mooi scherp hebt vind ik ook erg geslaagd, net zoals ons dagje Blijdorp. Gaan we vaker doen.
    groetjes Ghita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.