Links

Fotograferen doe je nooit alleen. Je ontwikkelt een stijl en gaat dan op zoek naar voorbeelden. ZO wil ik het ook, denk je dan. En dan ga je experimenteren, kijken wat je kan, maar ook kijken naar wat anderen doen. Je leert er veel van, je krijgt respect voor de prestaties en de kundigheid van anderen. Ik noem er een paar.

De site van Ghita vind je onder Carpe diem Natuurfotografie, compleet met regelmatige blogjes. Haar liefde voor de natuur straalt uit haar hele site. Zij bewijst dat het de fotograaf is die de mooie foto’s maakt, en niet de prijs van de spullen.

Marjan zet haar kleurrijke foto’s op deze site. Ongelooflijk veel kleur en soms gewoon zwart-wit. Maar altijd op zoek naar het bijzondere in het alledaagse en met oog voor het detail.

Sebastiaan heeft veel gevoel voor compositie. Zijn site, met heel mooie lay-out, is de moeite waard. Pas een jaar met fotografie bezig, laat hij zien dat je in korte tijd enorm ver kan komen.

Onlangs met Karin Vogt de Veluwe op geweest. Ik weet zeker dat ik nog veel meer van haar kan leren! Maar dat komt nog wel in toekomstige cursussen….

Binnenkort gaan Ghita en ik op cursus bij Andrea Gulickx. Zij durft onscherpte in haar foto’s te gebruiken. Eerst probeer je je onderwerp zo scherp mogelijk en zo goed mogelijk belicht op de foto te krijgen, en als je dat beheerst kan je weloverwogen die principes weer loslaten om een mooiere compositie te krijgen.

Even iets anders dan fotografie: Op deze site geef ik adviezen over rugklachten, problemen na een knie operatie, en er staan veel van mijn Pilates lessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.