Een grote wasbeurt

Een klein blogje dit keer.

Op 02-05 op de fiets. Weeronline gaf een 9, met 0% kans op regen. Dat is mooi! Dus de fiets gepakt voor een heel lange tocht. We reden eerst langs de Rottemeren en daarna door de Bleiswijkse Fles, een klein, splinternieuw natuurgebied langs de Rottemeren. Daar stond, op zijn dooie gemak, een lepelaar zijn veren op te poetsen.

Lepelaar

Links, rechts, ook de buik even. Geestig zo snel als dieren een stukje nieuwe natuur weten te vinden.

Lepelaar

Zo nu en dan schudde hij zich behaaglijk uit om dan weer verder te gaan.

Lepelaar

Hij liet zich niet afleiden door de fietsers die voorbij kwamen, noch door de kluut die vlak bij liep.

Het was een fantastisch gezicht, deze vogel die zich door niets liet afleiden in het zonnetje. Hij leek net zo ontspannen als wij op dat moment…

2 reacties

  1. Je fietste met de gedachte wat het worden zal met een nog verborgen onderwerp wat je niet verwacht heeft. Ook ik verwacht wel eens onderwerpen die ik niet verwacht heeft.
    Laatst reed ik over een niet drukke weg en zag plotseling een ooievaar die de landing op een hoog gelegen nest inzette en een prachtige landing maakte. De grote ellende was dat ik mijn camera niet bij mij had. Ik kan alsnog mooie foto’s kunnen maken en ik weet waar het is. Als ik er naar toe zou gaan dan hoop ik dat ik de ooievaar kan fotograferen als het prachtige dier uitvliegt en weer terug komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.